Voor stichting Magic Care reisden we mee met twee magicians naar Polen, waar zij vrijwillig voorstellingen en workshops gaven aan Oekraïense vluchtelingenkinderen.
‘Hé BOE’
Het veenbos dat er ooit groeide, maakte plaats voor een open land, waar weidevogels hun plek hebben gevonden. 2% van de internationale populatie grutto’s broedt in de Ronde Hoep. De weidsheid en vredige boerenland trekt sinds jaar en dag ook stedelingen aan.
Ook Rembrandt kwam hier graag! Maar ook voor hem, bleef de echte Ronde Hoep een mysterie. Heb je er niks te zoeken, dan kun je het alleen zien van de rand.
Met de film ‘HÉ BOE’ laat filmmaker Pim Giel de Ronde Hoep van zich spreken. Iedereen vindt er wel wat van. De boer, bodemexpert, vogelaar, vogelteller, vogelredder, boswachter, gebiedsontwikkelaar, jager, voorbijracende fietser, uilenkastendokter en wandelaar geven de Ronde Hoep meerdere stemmen. En ver daar vandaan de politiek vanachter het bureau. Waar is het evenwicht tussen natuur, wetgeving en boerenverstand?
Wat verbergt dit immense natuurreservaat en weidegebied? Niemand kan erin. Veel mensen uit de stad kennen het alleen als het populairste fietsrondje van Amsterdam.
De voornaamste hoofdbewoners, de koeien en de vogels, hebben niets te zeggen. Die willen gewoon loeien, fluiten en hun plas doen. Met hun stil protest van ‘Hé boe’ willen ze laten zien hoe wonderschoon hun koninkrijk is.
Pim woont naast de Ronde Hoep en volgt met passie en een vleugje humor in 2024 vier seizoenen lang 3 boeren en anderen gelukkigen die het zwarte gat van de Ronde Hoep mogen betreden.
Het is groot, mystiek, ontoegankelijk en door schoonheid omhuld.
Klik op deze link voor 50 seconden genieten.
Meer info: Pim Giel, 06-45929644, pimgiel@gmail.com, www.pimgiel.com
De productiekosten van de film zijn € 125.000, inclusief filmpremière. Het merendeel bestaat uit arbeidskosten die wij niet berekenen. We zoeken voor € 10.000 sponsoren, met name bedoeld voor dure en specifieke apparatuur die wij moeten huren en soms kopen om mooie opnames van de natuur te kunnen maken.
Donaties (aftrekbaar voor de belasting) kunnen tot 1 augustus gestort worden op rekening van ANBI Stichting Happy Motion NL14ABNA0435561057. Na 1 juli gaat het project over naar mijn eigen filmbedrijf Giel-Innovatie NL10ABNA0602140587. Grote dank, Pim Giel. Uiteraard word je uitgenodigd voor de première in 2025.
Partijen die ons steunen (financieel en/of inhoudelijk): Vogelbescherming, Stichting Wij-land, Boeren van Amstel, Landschap Noord Holland, Stichting Beschermers Amstelland, Groengebied Amstelland, Rijkswaterstaat
Andere films van Pim
Dream Seeds
Deze film is gemaakt ter inspiratie van jonge mensen die het soms niet meer zien zitten. Daarom zijn vijf mensen met de camera gevolgd, jong en oud, die allemaal hun dromen najagen.
Niet alleen op de wereld
Filmmaker Pim Giel heeft vier jongeren die kampen met eenzaamheid 18 maanden gevolgd met de camera. We kregen hierdoor een beter inzicht in de drempels, de vooroordelen en oplossingen waar ze mee te maken hebben gekregen.
Er is genoeg
De film ER IS GENOEG gaat over verborgen armoede en schaamte, maar ook over eigen kracht en trots van mensen die in armoede leven. De hoofdpersonen die documentairemaker Pim Giel volgt zijn inspiratiebronnen voor lotgenoten en iedereen die met zijn werk te maken heeft met armoede.
Mind & Music
Wat is de invloed van muziek op ons brein en ons psychisch welbevinden? Filmmaker Pim Giel gaat in zijn tweede documentaire over de ‘miracles of music’ op onderzoek uit bij wetenschappers, muzikanten, muziektherapeuten en patiënten.
Miracles of Music
In deze documentaire volgt filmmaker Pim Giel drie muziektherapeuten en een muziektrainer die de ongelooflijke effecten aantonen van muziek op hun cliënten, die te maken hebben met bijvoorbeeld revalidatie, dementie, autisme, een oorlogstrauma, psychische problemen, een burn-out of eenzaamheid.
S.O.S. Lyme
Deze film gaat over het gevecht van patiënten met chronische Lyme in Nederland en België wat zij moeten aangaan om hun kwaliteit van leven te herwinnen.
Om gek van te worden
Pijn is de meest voorkomende maar tegelijk minst begrepen klacht. Maar liefst 2,2 miljoen Nederlanders leven met chronische pijn. Meestal onherkenbaar, vaak onbegrepen.
Ger, mijn hoofd in jouw hand
Ger, Mijn Hoofd In Eigen Hand’ is de vervolgfilm op ‘Mijn Hoofd In Jouw Handen’, waarin de hoofdpersoon Ger, ex-docent verpleegkunde, als kritische Alzheimer patiënt wordt gevolgd.
Mijn hoofd in jouw handen
Wat als je burn out geen burn out is, maar dementie? Hoe is het als je partner kort na jullie huwelijk de ziekte van Alzheimer krijgt? Wanneer raakt je geduld op als je honderd keer dezelfde vragen krijgt van de mensen die je begeleidt?
Interesse in een meeting of presentatie?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.